huwelijkenwerkwijzeafwerkingAlbumsprijzenhuwelijken


Korte intro

Ik zag het levenslicht in 1980. Op vijftienjarige leeftijd kocht ik mijn eerste analoge spiegelreflexcamera. Met deze Olympus OM-10 probeerde ik alles vast te leggen, vooral paardensportevenementen en natuur.
Anno 2004 opende zich de nieuwe wereld van digitale fotografie. Ook het internet explodeerde bijna tegelijkertijd. Je kon nu alles opzoeken op het internet en ook online prijzen en producten vergelijken/aankopen. In 2006 kocht ik een eerste digitale reflex, de Canon EOS 350D. Sinds 2008 doe ik fotografie en webdesign in opdracht van vooral particuliere klanten.

Wie zijn mijn favoriete klanten ?

Ik fotografeer het liefst mensen die met beide voeten op de grond staan en zichzelf niet te serieus nemen. Ik probeer de spanning er wat af te halen, omdat al mijn koppels (en ook wrs die van andere fotografen) hun huwelijk zover goed overleefd hebben, dus die stress is eigelijk niet nodig. Het is een leuke dag, en het is de bedoeling dat je er zoveel mogelijk goede herinneringen aan over houdt.

Manier van fotograferen

Tijdens mijn fotosessies beperk ik de 'geposeerde look' tot een minimum. Meestal geef ik wel poses en 'ga daar eens staan' aan, maar na een tijdje gaat het poseren meestal vanzelf. Als men zich op zijn gemak voelt gaat men ook houdingen aannemen die natuurlijk aanvoelen en dan komt dat niet te gemaakt over op foto.
Voor huwelijken gebruik ik vooral een reportagestijl waarbij ik het koppel en de gasten volg -zonder dirigeren- en dan krijg je zowel serieuze als soms humoristische foto's van mensen die hun ding doen. Bij de parkfoto's help ik wel met de locaties en poses. Ik zie graag dat mensen op een natuurlijke manier op foto staan, want een portfolio met verschillende koppels in telkens dezelfde poses lijkt me niet dat je de echte persoon laat zien. Zou je achteraf naar je foto's willen kijken om te zien dat jij of je partner overal gemaakt opstaat ? Nee toch !
Tijdens een huwelijk
heb je de traditionele fotogenieke koppelmomenten, maar de rest van de tijd zit iedereen op zijn stoel of staat men te praten met een glas in de hand. Dan is het een kunst om die gezichten en acties vast te leggen die interessant zijn om achteraf terug te zien. Dan helpt het niet om er gewoon op los te fotograferen maar dan moet je afwachten, rondkijken en het moment zien aankomen. Ik ben zeker niet het soort fotograaf die prominent aanwezig is en commandeert (daar heb ik de gestalte en stem niet voor :p).

Afwerking van foto's

Het liefst maak ik contrastrijke foto's met veel kleur, maar ik overdrijf er niet in. Foto's worden afgegeven in de originele kleur. Eventueel is een bewerking wel mogelijk op aanvraag.

Materiaal

Mijn materiaal bestaat uit 2 Canon 5D Mark II fullframe camera's en enkele lenzen, waaronder de 35mm f1.4L. Hiermee kan je nagenoeg in het donker fotograferen zonder flits; Ik ben echt geen voorstander van de hele tijd staan te flitsen, dus dat doe ik ook enkel als het echt moet. Met deze camera-lens combinatie kan je ook van die scherpe beelden met wazige achtergronden creeren. De 70-200mm f2.8 IS is onmisbaar voor portretten. Doe daarbij nog een 135mm vastebrandpuntlens voor extreme donkere situaties die een close-up vragen en een Ultra-Wide voor als het wat krap is en je niet 20 meter achteruit kan gaan en dan heb je het zowat gehad.

Hobbies en varia

-Ik hou me graag bezig met dingen uitdokteren of herstellen (laptops, PC's, websites) en metaaldetectie.
-Ik verzamel 45-toeren singles, en heb een collectie van Dalida tot ZZ Top.
-Ik ben een aspirant-veganist.
-Vegetarier ben ik geworden na een verblijf in Montenegro waar ik de gruwel van straathonden heb meegemaakt. Niet dat dit direct gelinkt is aan het voorgaande, maar de resem dierenreddende mensen en hun facebook-posts hebben mijn vleesconsumptie wél de das omgedaan. Ik heb er ook leren koffiedrinken dus nu leef ik grotendeels op soya-hazelnoot-lattes.
-We hebben op dit moment een vzw '244' om geld in te zamelen om de straathonden ginder te helpen.

huwelijken