huwelijkenwerkwijzeafwerkingAlbumsprijzenhuwelijken

Mijn Evolutie in fotografie


1995 Analoge Reflexcamera

De fotografie-microbe kreeg me te pakken toen ik een jaar of 15 was omdat ik paardenwedstrijden wou fotograferen. In een fotowinkel kon ik een 2ehands Olympus OM-10 overnemen voor ongeveer 5000 frank. Omstreeks 1998 kocht ik een nieuwere analoge Canon met 2 lenzen. In al die jaren leerde ik de basis van fotografie uit o.a. het boek van Dick Boer en alle andere fotografieboeken in de bibliotheek. En de honderden *kuch duizenden kuch* mislukte foto's hebben ook wel iets geholpen zodat ik in het heden sneller kan beslissen wat wel en niet zou werken op foto.

foto

2004 Dan maar naar de fotoschool

Na mijn afstuderen aan de unief begon ik met deeltijdse fotografie te volgen in de Academie van Hasselt. Toen leerde je daar nog zelf je foto's in zwart-wit ontwikkelen. Hier werd ik degene met 'de postkaarfoto's' genoemd omdat ik er naar streefde om een *visueel-aantrekkelijke* foto te maken. Dat was niet voor iedereen weggelegd blijkbaar, maar moderne kunst heeft me nooit geboeid. Ik besloot na 1 jaar om niet verder te doen omdat het toch niet echt opschoot met die opdrachten en zelf ontwikkelen duurt zooo lang. Ik was ook niet echt wild van urenlang in hun donkere kamer te staan met een boel anderen die dan ook net bezig waren aan het zelfde ontwikkelbakje.

foto

2004 Mijn eerste digitale camera: Olympus C-760

Op een dag zag ik een Olympus Camedia C-760 in de blaadjes staan en DIE MOEST IK HEBBEN ! Het kostte wel wat, maar ik heb ook enorm plezier gehad aan die compactcamera, mede omdat mijn beste vriend er gelijk ook eentje kocht. Samen schuimden we de concerten der Vlaamse idolen af. Kate Ryan, Natalia, Milk Inc., Jessy, Laura Ramaekers,.. zelfs Anastacia in het Sportpaleis: Die camera is nog steeds ongelofelijk ! Na upgrades bleef hij ongeëvenaard in zijn rangen. In 2010 heb ik dan wel een nieuwere compact gekocht om mee op vakantie te nemen. Dit werd de Canon Powershot G11 met kantelbaar schermpje en ongeveer alle instelmogelijkheden die een SLR heeft. Deze kan ik dan ook aanraden als compactere tcamera voor gevorderde fotografen die geen zin hebben om bodies en lenzen mee te zeulen.

foto

2007 De eerste digitale spiegelreflex: Canon 350D

Ik schafte een Canon 350D aan met enkele lenzen zoals de Sigma 17-70mm, de Canon 50mm f1.8 en de Canon 70-300mm. Na al die jaren met een digitale camera gewerkt te hebben was het resultaat van de reflexcamera teleurstellend. Compactcamera's verbeteren de foto's tijdens het opslaan in de camera zelf. Ze maken de kleuren feller, de scherpte beter, plus de foto's zijn overal scherp wegens de kleinere sensor. Met een DSLR begin je van nul. De foto's die je eruit krijgt zijn rauwe bestanden die je achteraf moet bewerken om er wat van te maken. Een verbetering krijg je wel als je een camera en lenzen van de hoogste kwaliteit gebruikt die al heel wat betere kleuren en scherpte aan de foto meegeven.
foto


2012..

Vier jaar later staat de kast vol met fullframe bodies en lichtsterke L-lenzen en heel wat accessoires die af en toe wel eens net datgene zijn dat ik nodig heb.
Heel wat fotografen, waaronder ikzelf, hebben door de digitale revolutie de stap kunnen zetten om geld te verdienen met hun hobby. Door de toename in digitale fotografen is het noodzakelijk om steeds weer kwaliteit af te leveren en te streven naar vernieuwing. Mijn eigen stijl die de hand van de fotograaf kenmerkt begint zich na al die jaren te tonen, mag ik hopen :)

foto

huwelijken